1. SF Kotlářka - Modřice 5:1

23.09.2013 15:11
K prvnímu semifinále BDL jsme do Prahy na Kotlářku odcestovali v neděli 15. 9. 2013 v kompletní sestavě, soupeř byl také kompletní. Do první dvojky nastoupil Radek a Oskar. Soupeři jsme stačili pouze do trojek, poté nás poprvé chytili a do konce setu jsme neprodali ještě dvakrát. My jsme soupeře chytili také několikrát, ale prodat jsme nedokázali ani jednou. Ve druhém setu už nešlo nic a tak i když jsem do hry pustil Mikuláše a i sestavu promíchal, stejně dostali jsme čočku. 1:0. Ve druhé dvojici jsme drželi vyrovnaný stav do poloviny setu, i zde jsme několikrát chytli, ale proměnit nedokázali. Poté domácí změnil servis a my do konce setu prodali už jen jeden míč. Ve druhé setu nám soupeř odskočil o několik míčů a náskok bez přílišného úsilí udržel do konce setu. 2:0. V první trojici nastoupil Oskar, Mikuláš a Kuba, nicméně opticky to vypadalo, že jsme se z lavičky ani nezvedli. Ve druhém setu se obraz hry příliš nezměnil a tak bylo to rychle 3:0 pro domácí. Radek, Tom a Filip byla naše naděje na zvrat či alespoň na zdramatizování utkání. V prvním setu jsme také začali poprvé hrát nohejbal a vytvořili si náskok 7:3, když jsme soupeři nedávali prostor. Poté jsme pustili hlavu a nechali jsme soupeře snížit na 9:7 a navíc všechny následné body jsme dali my, ovšem všechny pro domácí. Ve druhém setu jsme opět utekli do trháku 7:3 a opět jsme soupeře dotáhli vlastními chybami, nicméně alespoň poslední bod jsme dali. Ve třetím setu to bylo bod za bod do osmiček, poté jsme ovšem další dva body dali my a tak jsme urvali alespoň jedno vítězství. 3:1. V tomto okamžiku jsem ještě věřil ve zvrat v utkání, když jsem počítal s bodem v singlu a věřil ve vítězství naší lepší trojice. Hned první bod plánu nedošel naplnění, když Oskar i v tomto zápase selhal. Pravda je nutno říci, že jeho soupeř hrál opravdu dobře a ve dvou setech nedal Ozzymu šanci. 4:1.Všechny další naděje zhasli hned v následné trojici, která dle mého zahrála nejnepovedenější zápas v letošním ročníku. V prvním setu jsme dostali neskutečný nářez, a i když to ve druhém setu bylo lepší, tak měl soupeř celý set pod kontrolou.5:1.

Komentář kapitána Radka Nykla: V porovnání s minulým zápasem jsme na hřišti spali a působili odevzdaně. Nešlo nám se srovnat s nízkým odskokem míče a celá mezihra byla naprosto šílená.

Komentář trenéra:  V tomto utkání to vypadalo, jako by jsme do Prahy ani neodjeli. Domácím jsme byli schopni konkurovat pouze v jediné trojici. Všechny ostatní zápasy jsme prohráli rozdílem dvou tříd. Pokud nechceme soupeři darovat finále, musíme se vrátit k výkonu z domácího zápasu se Semilami.

Diváci: 5

Rozhodčí:  Miroslav Sachl, Miroslav Sachl ml.

Délka utkání: 2 hodiny

1. Dvojice – Sýs, Petrás J. – Nykl R., Sovobda, Nevřivý – 2:0 (10:7, 10:3)

2. Dvojice – Šťastný, Závorka – Gulda, Halva – 2:0 (10:6, 10:6)

1. Trojice – Závorka, Petrás O., Petrás J. – Nevřivý, Svoboda, Štěpánek, Burian – 2:0 (10:2, 10:6)

2. Trojice – Šťastný, Sýs, Symerský, Líbal, Novák – Nykl R., Gulda, Halva – 1:2 (10:9, 9:10, 8:10)

Singl – Petrás J – Svoboda – 2:0 (10:5, 10:6)

3. Trojice - Závorka, Petrás O., Petrás J. - Nykl R., Gulda, Halva – 2:0 (10:3, 10:6)