2. SF Modřice - Kotlářka 3:5

23.09.2013 15:12

Druhé semifinále BDL jsme našich kurtech zahájili v neděli 22. září 2013 v kompletní sestavě, pouze Mirka nahradil Karel, soupeř byl kompletní.

V první dvojici Tomáš s Filipem nezačali příliš dobře. Do poloviny setu soupeř utekl na rozdíl čtyř míčů, když jsme si nebyli schopni pořádně nahrát. Po změně taktiky, jsme sice dvakrát chytili, ale protože jsme neprodali stav se dostal na 9:5. Ale pak se začali dít věci. Svůj jsme dali, poté dvakrát chytli a prodali a přišel tajm. I po něm jsme chytli a prodali, a když nám soupeř poslední útok daroval, mohli jsme jít slavit. Ve druhém setu se situace opakovala, a protože nám ho již hosté nedarovali, šlo se do setu třetího. V něm to byl boj o každý míč, kdy jsme si utvořili dvojbodový náskok, který jsme prohospodařili za stavu 8:6. Nicméně nakonec se nám své dva útoky povedlo dát a tak jsme vedli 1:0. Ve druhé dvojici jsme jasně prohráli, když jsme nebyli schopni chytit útok soupeře a protože my jsme byli velmi nejistí na příjmu a nahrávce, nebylo co řešit. 1:1. V první trojici se opakovala situace z prvního semifinále, kdy jsme v prvním setu celou dobu vedli, abychom jsme ho soupeři v koncovce darovali. Druhý a třetí set již byl z naší strany tak jak má být a oba byli jasně pro nás.2:1. V následném souboji trojici to vypadalo, jako by jsme na hřišti ani nebyli, byl to tah na jednu bránu (naši), a tak jsme za chvilinku již chystali hřiště na singl. 2:2. Zato Oskar v singlu si vzpomněl na obvyklou formu a první setu nedal soupeři nárok. Druhý set se zpočátku vyvíjel pro soupeře, když nešel příjem a ani servis. Po uklidnění v tajmu, přišla otočka a nakonec i poklidné dohrání setu do vítězného konce. 3:2.V souboji prvním dvojic, jsme zahráli skoro stejně nedobře jako na Kotlářce a i když to nebyla taková darda jako tam, stejně o vítězi tohoto zápasu nebylo pochyb. 3:3. Utkání se poté pro nás zlomilo, když naše druhá trojice nedokázala přetlačit soupeřovu. V prvním setu nám to šlo, když jsme byli schopni chytat soupeře a hlavně i bodovat. Druhý set jsme také začali dobře, a i když jsme si vypracovali dvoubodové vedení , v polovině setu bylo srovnáno. Za šestek přišel sporný míč a ukázal se jako balon lamač. Po něm jako nás někdo vyměnil a přestali jsme hrát. Ve třetím setu jsme hned první tři míče soupeři doslova darovali, když jsme vyrobili tři neuvěřitelně hrubé a začátečnické chyby v poli a naše psychika se z toho již nevzpamatovala.3:4. V souboji prvních dvojic, jsme začali výborně, když jsme proměňovali své útoky a ještě jsme dvakrát chytili. Poté soupeř změnil útok, my si dvakrát nedali dobrý příjem a z dlouhé nahrávky nás dvakrát chytili a proměnili. Nervozita způsobila, že i poslední míč patřil hostům, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Ve druhém setu se nám opět podařilo vypracovat dvoubodový náskok, který soupeř srovnal, ale poslední míč patřil nám. Mínus jeden míč v součtu prvních dvou setů znamenal výhodu útoku pro Kotlářku, což jak jsem již napsal, se nakonec ukázalo jako rozhodující. Hned na začátku jsme ještě jeden náš útok neproměnili, nicméně na osmičkách srovnali, ale hosté již poté oba své útoky proměnili. 3:5.

Komentář kapitána Tomáše Guldy: Na rozdíl od prvního utkání se nám podařilo zachytit začátek utkání a dostat se do vedení. Bohužel naše druhá dvojice nebyla konkurence schopná a opět lehce prohrála. Za klíčový moment bych označil prohru v souboji druhých trojic ve třetím setu a také neudržení dvoubodového vedení v prvním setu poslední dvojice.

Komentář trenéra: V druhém semifinálovém utkání jsme šli do vedení po šťastném průběhu, nicméně nás to nakoplo a chvilku to vypadalo, že by se mohl podařit výsledek z utkání se Semilami. Protože však naše druhá polovina sestavy bodově nepřispěla, nestalo se tak. Po výborném výkonu Svobody v singlu jsme naposledy vedli, ale poté co jsme druhou odvetnou trojici a následnou dvojici ztratili ve třetím setu, do finále postoupila Kotlářka.

Fotky Tondy Stehlíka jsou v naší galerii - https://modrice.galerie.cz/6170449-modrice-kotlarka-sf-bdl

Diváci: 20

Rozhodčí:  Milan Bodó, Patrik Iláš

Délka utkání: 3 hodiny 15 minut

 

Průběh utkání:

1. Dvojice – Gulda, Halva - Šťastný, Závorka – 2:1 (10:9, 5:10, 10:8)

2. Dvojice – Nykl R., Svoboda - Sýs, Petrás J. – 0:2 (6:10, 7:10)

1. Trojice – Nykl R., Gulda, Halva – Šťastný, Sýs, Symerský, Líbal - 2:1 (9:10, 10:5, 10:8)

2. Trojice – Nevřivý, Svoboda, Štěpánek, Burian – Závorka, Petrás O., Petrás J. – 0:2 (3:10, 4:10)

Singl – Svoboda – Petrás J - 2:0 (10:4, 10:7)

3. Trojice - Nykl R., Gulda, Halva – Závorka, Petrás O., Petrás J. – 0:2 (6:10, 7:10)

4. Trojice - Nevřivý, Svoboda, Štěpánek - Šťastný, Sýs, Symerský, Líbal 1:2 (10:7, 7:10, 6:10)

3. dvojice – Gulda, Halva – Sýs, Petrás J. – 1:2 (8:10, 10:9, 9:10)