Do Semil už se jelo jen z povinnosti...

22.09.2014 22:31

Komentář trenéra Petra Guldy:

K utkání posledního kola základní části Botas dorostenecké ligy jsme odcestovali pouze se šesti hráči a s vědomím, že účast ve finále, bez ohledu na výsledek na severu Čech, máme jistou. Absentovali Bertko, Burian a Putna.

V zápase prvních dvojic měli domácí v obou setech situaci pod kontrolou a s přehledem šli do vedení - 1:0. V duelu druhých dvojic jsme po dvou chybách domácích v koncovce ukořistili první set, ovšem to bylo v tomhle zápase z naší strany vše. Po matném výkonu v následujících dvou sadách jsme opět odešli poraženi - 2:0. Zápas prvních trojic byl zcela jednoznačným představením domácí trojice - 3:0. V zápase druhých trojic jsme po sérii vlastních chyb prohráli úvodní sadu, ve druhé jsme soupeře snadno přehráli. Ve třetím setu přišly opět naše chyby a skóre bylo hrozivých 4:0 pro domácí.

V souboji vložených dvojic jsme sice nepodali úplně nejlepší výkon, ale na první náš bod v utkání to stačilo - 4:1. V singlu se v prvním setu Honza Hanus na začátku statečně držel, ale koncovka patřila domácímu Kučerovi. Ve druhé sadě náš singlista prohrával už 1:6, ale nakonec aspoň kosmeticky upravil výsledek - 5:1. V první odvetě trojic domácí sestava, která je úřadujícím mistrem ČR v téhle disciplíně podcenila první set a naopak nadšeně bojující naše formace v pohodě vyhrála. Ve druhém setu byli domácí lepší a srovnali. Ve třetí sadě dospěl stav do stavu 9:9, domácí byli na útoku, ale Kučera svůj úder poslal do autu a naše trojka tak získala nejen druhý bod v utkání, ale i cenný skalp - 5:2. V následujícím zápase trojic jsme snadno vyhráli první set, ale ve druhém jsme opět vlastními chybami dovolili domácím srovnat. Ve třetím setu jsme odskočili hned na 8:5 a náskok jsme si pohlídali - 5:3. V první sadě úvodní odvety dvojic domácí téměř všechno chytili a jednoduše se ujali vedení. I druhé dějství tohoto duelu měli jasně ve své moci a zaslouženě zvítězili v celém utkání.